Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа отскоро

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа отскоро

Най-накрая пристигна желаната 155!!! Та по въпроса! Просто исках да се похваля! Е и да питам някой с опит дали направих правилния избор.
    Взех си 155 Super 2.0 T.S 16v от Италия.1995г. е.
    Изглежда доста запазена,със сервизна книжка,вози стегнато,но все пак не съм карал Алфа никога и не и знам болежките.
    Пък и моля кажете с какво масло да я карам.Пред много сериозна дилема съм дали да си купя Selenia gold, както един продавач в магазин ми каза или да си купя някакво друго??
    Благодарско предварително
    Alfa Romeo 155 2.0 16v Super
    Mercedes-Benz E200 T 16v

Честито, и добре дошъл !
    По моето скромно мнение 155 е един много добър избор. Колата не е твърде голяма, но едновременно с това е много комфортна и предлага място за всички и за всичко. Има много добра динамика и невероятно поведение на пътя (но това не означава че трябва да правиш глупости с нея ). Разхода й, за това тегло и тази мощност, е нисък - ако колата е на ред, разбира се. Лично аз предпочитам 8v мотора, заради веригата, и малко по-евтината поддръжка, но пък 16v-мотора може да ти даде повече тръпка
    За поддръжката - препоръчвам ти само качествени консумативи, за да не се окаже, че спестените левчета от масло и ремъци ще ги дадеш неколкократно за ремонт в последствие.
    И последно - много, ама страшно много внимавай на кого даваш да ти пипа колата (имам предвид за ремонт и поддръжка) - майстори в БГ бол, но никой почти си няма представа що е то ремонт на ДВГ. Всеки гледа да ти смъкне кожата от гърба, а работа - хич никаква. Виж из форума за клубния сервиз, и някои други добри майстори, за да не тъжиш после.
    Пожелавам ти много радост и безаварийни километри с bellissima-та!

P.S. За начало прочети това и това
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Селения Голд е най-пикливото масло !
      Слагаи Liqui Moli Моs2, до 200 000км 10w40 над 200 15w40
      и бъди щастлив.
      Няма да знаеш какво е това нещо доливане !!!
      В началото и аз като всеки начинаещ алфист слагах от тази вода СЕЛЕНИЯ, но от 4 смяни насам Ликито е вколата и ДВГ-то мърка.
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

e голям разбирач се извъди бе vovata селения за алфа ромео е твоя избор а не голд
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Re: Алфа отскоро

Първоначално публикувано от rp4
          Пък и моля кажете с какво масло да я карам.
          Само Кастрол пълна синтетика,с това я карам аз!Това и препоръчвам.

Честито за алфата,много безаварийни км.
          Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
          Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
          Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г

Имам две фръцли,една италианка и една българка!
          Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...

Comment

Re: Алфа отскоро

Първоначално публикувано от rp4
            Най-накрая пристигна желаната 155!!! Та по въпроса! Просто исках да се похваля! Е и да питам някой с опит дали направих правилния избор.
            Взех си 155 Super 2.0 T.S 16v от Италия.1995г. е.
            Изглежда доста запазена,със сервизна книжка,вози стегнато,но все пак не съм карал Алфа никога и не и знам болежките.
            Пък и моля кажете с какво масло да я карам.Пред много сериозна дилема съм дали да си купя Selenia gold, както един продавач в магазин ми каза или да си купя някакво друго??
            Благодарско предварително
            Честито, колега..

За масло ... моят съвет е Селения..
            Иначе машината е супер (ако е здрава де... че аз купих една бангия... )
            Подкрепям мнението че от части е тъпо да се пести...
            прежали 30 кинта и направи диагностика...
            Много безаварийни километри....
            Поздрави..
            AR 155 2.0 16V Never Forget You
            AR 166 2.4 JTD

Comment

Купи си Селения 20 К !
              sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

e голям разбирач се извъди бе vovata селения за алфа ромео е твоя избор а не голд
                Пробвал съм и Голд и 20К
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ако мотора е в час,спокойно можеш да му сипеш и Селения Рейсинг но ти си решаваш,само недей да се подлъгваш по цени
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                    Пробвал съм и Голд и 20К

Колега ще споделиш ли с нас какви изследвания проведе за да стигнеш до извода че 20К Алфа формула е боклук
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                      Първоначално публикувано от vovata
                      Пробвал съм и Голд и 20К

Колега ще споделиш ли с нас какви изследвания проведе за да стигнеш до извода че 20К Алфа формула е боклук
                      Най-вероятно го е изстрелвал в космоса.....
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Приятелю, честито.
                        Наистина тази кола си стува, но дано имаш повече късмет от мен и да не ти побелее главата.
                        Колкото до маслото, не е задължително да е селения. зависи двигателя ти на какви километри е.
                        Ако си до 100 - 150 хиляди слагай полусинтетика 10W 40. Лики моли е добър избор, валволин също.
                        ако си нагоре - има масла с присадки за такива двигатели.
                        Искрено ти желая да си случил на машина.
                        Колата е с невероятно поведение на пътя.
                        Някой във форума беше писал - "Който не може да си купи ферари си купува алфа ромео"
                        Alfa Romeo 155 TS, 1993 г., 129 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от ENERGOTEAM
                          Ако си до 100 - 150 хиляди слагай полусинтетика 10W 40. Лики моли е добър избор, валволин също.

Сега ми кажи от каде да го намеря в Пазарджик.
                          И колко ще ми струва маслото. (5 литра)

Заедно с масления горивния и въздушния филтър.

Мерси предварително.
                          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

може би не се изразих правилно или грешно сте ме разбрали исках да кажа на колегата да си кара алфата със 20К за алфа ромео това е
                            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

не бях влизал отдавна и не съм видял колко отг имам.
                              Много благодаря на всички за мненията и съветите.
                              Alfa Romeo 155 2.0 16v Super
                              Mercedes-Benz E200 T 16v

Comment

Working...
                              X